logo-praktijk-schrijer3

Wat is Schrijer

 

Schrijer jeugdpsychologen houdt al meer dan 25 jaar praktijk in Zoetermeer. Als eerste kinderpsycholoog in Zoetermeer zijn we er niet alleen voor de kleintjes –peuters en kleuters- maar ook voor kinderen in de basisschoolleeftijd en voor tieners. In de hulp die wij bieden werken wij graag samen met de ouders of onderwijsgevenden, als dat mogelijk is. Wij zoeken daarbij de juiste kinderpsycholoog bij het kind en de hulpvraag: een man of een vrouw met de juiste specialismen. Er is in de afgelopen jaren deskundigheid opgebouwd in een grote variëteit aan kinder- en jeugdproblemen. Onderhand is Schrijer steeds gericht gebleven op het eigene van elk kind en van elk gezin.

 

kind-doet-testWij vragen ook iets van u en van uw kind.
Waar wij niet zonder kunnen is: informatie om tot een goede diagnose te komen en inzet bij het werken aan de oplossing.
Daardoor kunnen wij snel tot een analyse komen en u via een intensieve samenwerking grip geven op de problemen. Binnen 3 maanden bent u meestal klaar bij ons en kunt u de situatie zelf weer aan. Zo niet, dan kunnen wij doorverwijzen naar meer gespecialiseerde en psychiatrische hulp.

 

Schrijer hanteert een doorzichtige werkwijze: u weet steeds waar u aan toe bent en als een behandeling start, weet u precies wat het doel, de duur en de methode is. Deze site helpt u bij uw keuze, uw verwachtingen en een goed beeld van onze mogelijkheden.

Kortdurend

Doordat Schrijer gebruik maakt van waar kinderen en ouders goed in zijn, van wat ze nog wel kunnen, kunnen we sneller werken. Het hoeft niet helemaal anders: wij sluiten aan bij wat u al zelf kunt doen. En we helpen kinderen, tieners en ouders om nog meer zelf te kunnen. Als ze er zelf ook energie in steken.

 

Vaak zijn de cliënten verbaasd dat ze al dichter bij een oplossing zaten dan ze dachten. Schrijer wil zaken niet ingewikkelder maken dan ze zijn. Psycho-logie is logisch denken plus de juiste kennis. Dan kun je al snel weer jezelf helpen.

Groot behandelaanbod

Schrijer werkt niet met een enkele methode, maar kan vele behandeltechnieken inzetten. Naast cognitieve gedragstherapie en klassieke gedragstherapie bieden wij ouderbegeleiding, mindfulness trainingen, speltherapie, emdr traumabehandeling, hypnotherapie en gesprekstherapie. Ook kan psychologisch onderzoek worden gedaan naar ADHD, autisme, leerproblemen en vragen rond de sociaal-emotionele ontwikkeling. Onze gekwalificeerde medewerkers worden voortdurend bijgeschoold in de laatste ontwikkelingen.

Transparant

Schrijer hanteert een doorzichtige werkwijze: u weet steeds waar u aan toe bent en als een behandeling start, weet u precies wat het doel, de duur en de methode is. Aan het begin wordt altijd een behandelplan gemaakt waarin nauwkeurig staat vermeld wat er gaat gebeuren en ook waarom. Pas als u het hiermee eens bent, gaan we aan de slag.

 

hulp wordt vergoed

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedin